LTBC

Lahti Thai Boxing Club on thainyrkkeilyyn erikoistunut urheiluseura. Meiltä löydät toimintaa junnuista vaariin asti.

Lahdessa alkoi thainyrkkeilytoiminta vuonna 1991 ja seura on yksi Suomen vanhimmista. Yhdistysrekisterissä seura on ollut vuodesta 1993 lähtien.

Perustajana ja päävalmentajana vuoteen 1995 asti toimi Juha Mustonen, jonka jälkeen seuran puheenjohtajana on toiminut Rauli Järvinen. Juha Mustosen parhaimpana saavutuksena voitaneen pitää englantilaisen Steve Holtin tyrmäystä vuonna 1992. Juha otteli myös nyrkkeilymaajoukkueen edustajana. Thainyrkkeilyssä Juha saavutti Itä-meren mestaruuden.

Harjoituspaikkoina seuralle vuosien aikana ovat toimineet Lahden urheilutalo, tilat Rauhankadulla ja Vesijärvenkadulla, Liikuntastudion tilat sekä jälleen Vesijärvenkadulla LTBC Boxing Gymin uusitut tilat, joissa seura toimi päävuokralaisena. Tällä hetkellä seura toimii Launeella Ajokadulla, Liikunta- ja kamppailukeskus @Leticin tiloissa.

Ottelutoiminta on tällä hetkellä varsin hyvissä kantimissa. Seuran ottelijat ovat menestyneet erinomaisesti thainyrkkeilykilpailuissa. Seurassa harjoittelee usea thainyrkkeilyn arvokisamitalisti. Vaikka seurassa ei harjoitella potkunyrkkeilyä, on seuran opeilla saavutettu myös potkunyrkkeilyn suomenmestaruuksia sekä EM-kisojen edustuspaikka. Tällä hetkellä Lahti Thai Boxing Club on Päijät-Hämeen menestynein kamppailu-urheiluseura. 

Jäseniä on vuosittain n. 150 henkeä, joista n. 35% on naisia. Naisten määrää on lisännyt ladythai-ryhmän perustaminen. Lisäksi seurassa aloitettiin 2005 junnuthai-ryhmä, joka on suunnattu 6-13 vuotiaille harrastajille. Junnuja seurassa on tällä hetkellä n. 30.

Seurassa saat thainyrkkeilyn huippuopetusta. Olit sitten liikenteessä kuntoilu- tai kilpailumielessä. Seuran valmentajat käyvät joka vuosi kartuttamassa oppejaan lajin emämaassa Thaimaassa sekä osa ohjaajista kilpailee vielä itse aktiivisesti.

Lahti Thai Boxing Club on jäseninä seuraavissa liitoissa / järjestöissä: Suomen Thainyrkkeilyliitto, Suomen potkunyrkkeilyliitto, Päijät-Hämeen liikunta ja urheilu ry.